browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Atlantische oversteek, Friday 01 June 2018

Posted by on 22 juni 2018

Gisteren tijdens het werken aan de vriezer, die koelt nog niet goed genoeg op de motor draaiend, ben ik door mijn rug gegaan. Terwijl ik juist dacht dat alles weer goed ging en nergens geen last meer van had. Ik let al erg op mijn houding maar ws toch door het bukken in de vriezer is het er weer in geschoten. Hier aan boord krijgen de rugspieren nooit rust, zelfs niet als je slaapt dus dacht ook dat ze voldoende gesterkt waren. Maar misschien helpt deze swell mij ook er weer sneller vanaf te komen. Je moet in beweging blijven.

Gisteren een paar uur gevist met als enig resultaat zeewier. Ook de schroef heeft zeewier gepakt. Dat merk ik als de motor draait. We hebben een vaanstandschroef die in vaanstand gaat zodra de keerkoppeling wordt geblokkeerd, anders blijft deze draaien. Als de motor stroom draait moet de keerkoppeling in zijn vrij en dan begint de schroef vanzelf te draaien door de olie in de keerkoppeling. Hij komt dan uit vaanstand en het langs stromende water gaat de schroef aandrijven. Dit gebeurde niet meer en wist daardoor dat er rotzooi om de schroef zat. Aangezien ik dat niet wil een aantal malen flink vooruit en achteruit geslagen en toen was deze weer vrij. Of deze volledig geklaard is weet ik niet maar het leek in orde. Als we maar kunnen varen op de motor, de rest controleer ik wel in de rivier.

 

Zeilvoering: Uitgeboomde Genua over SB

Het weer;

Wind: Moderate breeze NE 17 – 21 knopen, 5 Bf, uitschieters naar 6,

Sea: Rough, 2,5 tot 4 meter recht tot schuin van BB achterin,

Weather:  = Cloudy, 3/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1015 hpa,

Air: 36  Celsius,

Temperature inside: 30 Celsius,

Humidity inside: 78 %

Sea: 27,3 Celsius,

Course: 252,

SOG:  5,6 knots,

Distance done so far: GPS  1446 Nm,

Distance to go: 454 Nm,

Today:  134 Nm,

ETA: Paramaribo, 4th June 2018

Sealife: Vliegende vissen, dolfijnen, zeevogels, hele plukken drijvend zeewier.

Comments are closed.