browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Atlantische oversteek, Friday 25 May 2018

Posted by on 22 juni 2018

Gisteravond tijdens het water maken hoorden we de bilgepomp drie keer aanslaan, relatief kort achter elkaar. De bilgebak is niet zo groot dus met zo’n 1 liter water krijgen we al alarm maar het duidt toch op een lekkage ergens. Aangezien de enige situatie die veranderd is de watermaker was heb ik die weer uitgezet. Onderzoeken doe ik de volgende ochtend wel, want Asha die op de bank ligt wil ook rustig kunnen slapen. Ik dacht aan een lekkend filterhuis dus deed dit met gerust hart, het filterhuis staat nl niet onder druk als de watermaker niet draait. Vanmorgen dus de bank , die vol staat met levensmiddelen, leeg gehaald om bij de pompen te kunnen. Deze was nat maar kon geen lekkage vinden. Het bleek dat het vlak boven de watertank BB ook nat was en daar leek het water vandaan te komen. Geproefd en het smaakte zoet dus moest het drinkwater zijn. Alle aansluitingen zitten bovenop en de tank was niet vol dus kon het geen van die zijn. Behalve de aansluiting vanaf de watermaker om te vullen en jawel hoor, die was losgeschoten. Kwestie van opnieuw monteren, goed aandraaien en de lekkage is weer verholpen. Asha kan weer met een gerust hart slapen. En zo is het met alle probleempjes, uitdagingen noem ik het, aan boord, gewoon pragmatisch denken, stap voor stap analyseren en dan kan je al een hoop uitsluiten en doelgerichter gaan zoeken. Techniek is niet moeilijk als je maar planmatig werkt.

Verder zag ik gisternacht dat de Genua met het voorlijk aan de onderkant uit de voorstaggroef is gekomen over zo’n 30 cm. Dit is ws gekomen toen het zeil met een klap vol viel. Ik heb de druk wat verminderd op de boom die het zeil uithoudt, dat hielp en de druk is eraf. De valspanning op het voorlijk moet hoger maar ik kan er nu niets aan doen. De val moet eerst worden gelost om het zeil een stukje naar beneden te halen en het voorlijk weer  van onderaf in de groef te schuiven. Er staat nu teveel spanning op met 20 knopen wind. Ik wacht liever tot de wind wat afneemt en dan lukt het wel. Het kan verder geen kwaad zo. Als er een squall (bui met veel wind) nadert draai ik het zeil toch weg zodat de krachten verdeeld worden en het zeiloppervlak verminderd. Volgen jullie het nog?  Normaal gesproken laat ik altijd het zeil met één slag om het voorstag om dit te voorkomen maar had nu alle zeil nodig om de Genua mooi te trimmen op deze wind.

S’ avonds na het eten kijken we samen film waarna ik tot 24:00 uur ga slapen. Ditmaal keken we naar de serie “Helemaal het einde” welke we gekregen hadden van de deelnemers van het programma. Fam. Van Berkel is een middag en avond bij ons en  Happy Hour aan boord geweest en we hebben veel info uitgewisseld en vnl plezier gehad. Hilde heeft nog gespeeld en gezongen met Marieke. Het is leuk als je het programma niet kent en dan de deelnemers ontmoet om hun plannen en ervaringen te horen. Al met al vindt ik het voor alle gezinnen een spannende uitdaging en wens ze succes. Op hun beurt vonden ze het spannend en geweldig wat wij deden. Zeker omdat we voor de oversteek stonden. Matthijs zag zichzelf later ook nog wel met een boot rondvaren maar eerst het project verder opzetten. Het programma loopt zo’n 5 tot 6 weken achter op tv dus je begrijpt dat ik er nog niets over mag zeggen.

Neptunus is ons weer goed gezind, bij de ochtendronde over dek weer vliegende vissen gevonden, ditmaal minder en hoop niet dat hij ons aan het uitdagen is. Ik heb ze nl weer terug gegooid.

De wind blijft nog steeds goed doorstaan, gemiddeld 5 knopen meer dan de gribfiles aangeven. Elke dag krijgen we een update via de SSB kortegolfradio en Pactor modem zodat we het weer in de gaten kunnen blijven houden. En e-mails natuurlijk! We varen met gemiddeld 20 knopen wind dan ook nog steeds op de Genua en denk er nog niet over om de Parasailor te zetten. De vaart is nog steeds prima en de ETA (Estimated Time of Arrival) staat nog steeds op 4 juni hoewel er wel lichter weer voor ons ligt. Dit is bevestigd door de Matariki, een Catamaran die 800 Nm noordwestelijker op ons voor ligt en die nu squalls en licht weer hebben (10 knopen wind). Zij gaan naar Grenada. Daar komt bij dat de swell nog te hoog is voor onze Parasailor, de kans dat deze inklapt en met één van de lijnen van de vleugel zich om een zaling of maststeps wikkelt is te groot met schade tot gevolg

Zeilvoering: Uitgeboomde Genua over BB

Het weer;

Wind: Fresh breeze NE 17 – 21 knopen, 5 Bf,

Sea: Moderate, 1,25 tot 2,5 meter schuin van SB achterin,

Weather:  = Cloudy, 4/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1018 hpa,

Air: 31  Celsius,

Temperature inside: 26 Celsius,

Humidity inside: 78 %

Sea: 23,3 Celsius,

Course: 252,

SOG:  6,7 knots,

Distance done so far: GPS  435 Nm,

Distance to go: 1465 Nm,

Today:  160 Nm,

ETA: Paramaribo, 4th June 2018

Sealife: Vliegende vissen, vogels,

Comments are closed.