browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Atlantische oversteek, Saturday 26 May 2018

Posted by on 22 juni 2018

Gisternacht net voor middennacht kwam Asha me wakker maken dat de Genua stond te klapperen. Het regende ook heel licht. De windmeter gaf 8 knopen aan en dat was natuurlijk een mooie kans om de pees van het voorlijk van de Genua weer in zijn profiel te trekken van het voorstag. Er stond een klein maantje en met de hoofdlamp en de dek verlichting aan had ik genoeg licht om te werken. Dus alleen met zwembroek en aangelijnd reddingsvest naar voren om de Genuaval (met een val hijs je een zeil) op te sporen tussen alle andere lijnen. Deze heeft nl een klem op de mast en is verder bijgebonden bij de mastvoet, deze moest naar een lier geleid worden om later doorgehaald te kunnen worden. Toen de Genuaschoot (met een schoot bedien je het zeil) wat gelost was kreeg ik ruimte in het zeil, daarna de Genuaval wat laten zakken en toen het voorlijk, wat knijp gelopen was in het profiel, weer vrij was kon er weer gehesen worden. Dat moest Asha vanuit de kuip doen want ik moest de pees  van de Genua begeleiden in het profiel. Op dat moment stak de wind weer op en het zeil kwam weer strak te staan zodat ik met geen mogelijkheid de pees op zijn plaats kon houden. Het is zo’n 60m2 dus een flinke lap zeil. De motor gestart en getracht de wind dood te varen want zo kon de zaak niet blijven zitten. Dat lukte en we kregen de pees weer in op zijn plaats, daarna de valspanning  goed doorgezet. De Genua nu een slag om het voorstag gedraaid met de trommel zodat dit niet nog eens zou gebeuren en de schoot weer doorgehaald. De motor kon weer uit, we zeilden weer. Missie geslaagd!

We hebben gelijk maar de klok een uur terug gedraaid, dat was ik morgen van plan maar vandaag werd het pas om 20:00 uur donker. Elke 15 graden West is een uur eraf zoals elke 15 graden Oost een uur erbij is. Dit gaat niet altijd op omdat landen soms zo breed zijn dat ze meerdere tijdzones hebben, of omdat ze eenzelfde tijdzone aanhouden als de buurlanden, zodat er afspraken over worden gemaakt maar op zee ben je hier natuurlijk vrij in. Wij moeten voor Suriname in totaal 2 tijdzones terug dus zullen onderweg nog een keer de klok een uur terug moeten zetten. Suriname zit op UTC min 3 uur.

We hadden ook kunnen wachten met het terugzetten van de klok want lange avonden zijn wel lekker maar het is s ’ochtends dan ook later licht. Mijn grootste reden is dat we de motor elke dag even moeten draaien om de nacht door te komen. Ons stroomverbruik is met koelkast, vriezer en stuurautomaat te hoog voor alleen de zonnepanelen om de accu’s overdag weer op peil te brengen. Hiervoor had ik juist de watergenerator aangeschaft maar die hebben we dus niet en daar heb ik al genoeg over gezegd. Als ik de motor aan zet om de accubank te laden wordt de spanningsregulateur nl gefopt door de zonnepanelen als deze nog licht opvangen. De spanningsregulateur is een drietraps lader, deze doorloopt een boost, absorbtie en float fase al naargelang de spanning (lees laadtoestand) van de accu. De spanning bepaald mede de stroomtoevoer naar de accubank. En nu komt het, de zonnepanelen drijven nl de spanning op en daarmee gaat de spanningsregulateur naar de volgende fase, de stroom neemt af en de accu’s komen bijna niet meer vol. Behalve als de motor langdurig blijft draaien maar dat is energieverspilling, de brandstof hebben we nog hard genoeg nodig als de wind wel langdurig weg valt. We kunnen het traject niet geheel met de motor varen maar daarvoor hebben we dan ook een zeilboot.

Zeilvoering: Uitgeboomde Genua over BB

Het weer;

Wind: Gentle breeze NE 11 – 16 knopen, 4 Bf,

Sea: Slight, 0,5 tot 1,25 meter schuin van SB achterin,

Weather:  = Cloudy, 6/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1018 hpa,

Air: 30  Celsius,

Temperature inside: 29 Celsius,

Humidity inside: 72 %

Sea: 23,9 Celsius,

Course: 252,

SOG:  5,8 knots,

Distance done so far: GPS  574 Nm,

Distance to go: 1326 Nm,

Today:  139 Nm,

ETA: Paramaribo, 4th June 2018

Sealife: Vliegende vissen, zeevogels, drijvend zeewier.

Comments are closed.