browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Atlantische oversteek, Sunday 27 May 2018

Posted by on 22 juni 2018

Vandaag een kort verslagje, niet veel gedaan, het is dan ook weekend. Voornamelijk genoten van lekker weer en heerlijk verse sashimi van Wahoo

Ik heb wat messen gescherpt met de wetsteen zoals de fileermessen, het hakmes ontroest en gescherpt en zelfs de klewang oftewel machete. De machete komt misschien van pas als we nog de jungle in gaan.

Toen de wacht van Asha in ging rond 20:00 uur stonden er hele heldere sterren aan de hemel waaronder Jupiter schuin onder de maan en aan de andere kant Venus, ook duidelijk waren bij Venus, Pollux en Castor. Er zijn er veel meer maar deze sprongen er echt uit. We genieten hier van prachtige sterrenhemels zonder lichtvervuiling. Dat laat je weer nietig voelen.

Vannacht een warrige zee waardoor we alle kanten op werden gegooid, alletwee niet echt tot rust gekomen omdat je telkens wakker schrikt.

Zeilvoering: Uitgeboomde Genua over BB

Het weer;

Wind: Gentle breeze NE 11 – 16 knopen, 4 Bf,

Sea: Slight, 0,5 tot 1,25 meter schuin van SB achterin, vannacht dus hoger geweest,

Weather:  = Overcast, 8/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1018 hpa, vannacht 3 Hpa lager,

Air: 29  Celsius,

Temperature inside: 28 Celsius,

Humidity inside: 78 %

Sea: 24,4 Celsius,

Course: 252,

SOG:  6,0 knots,

Distance done so far: GPS  720 Nm,

Distance to go: 1180 Nm,

Today:  146 Nm,

ETA: Paramaribo, 4th June 2018

Sealife: Vliegende vissen, zeevogels, hele plukken drijvend zeewier.

Comments are closed.