browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Atlantische oversteek, Thursday 31 May 2018

Posted by on 22 juni 2018

Vannacht was het volle maan, veel licht waardoor Asha nog heeft geprobeerd dit te filmen, we zullen het resultaat wel zien als we weer internetverbinding hebben.

Vanmorgen bij dageraad hebben we de boom van de Genua die over Bakboord stond overgebracht naar Stuurboord. Dit is een hele operatie omdat de boom bij ons helemaal terug naar de mast gebracht moet worden vanwege de babystag waar deze onderdoor moet, ook de lijnen en schoten verwisselen allemaal van plaats. Dit bij de aanhoudende swell die het werken op het voordek bemoeilijkt. Maar hij staat weer, we moesten in de nacht al steeds meer mee gaan liggen ivm de ruimende wind en zaten al 8 Nm boven onze koerslijn. Dat gaf reden om de boom over te zetten want verwacht, gezien de weersverwachtingen, dat deze in deze hoek blijft en onder de kust, samen met de stroom, afbuigt naar het noorden en dus verder ruimt. We hoeven dan geen boom of zeilen meer te verzetten en dat is niet verkeerd over 1900 Nm.  We varen nu weer parallel aan de koerslijn met ruime wind ipv voor de wind. Nog 25 Nm en dan zitten we op 3/4 van de oversteek.

Zaterdag varen we het nieuwe, en duurste, verzekeringsgebied binnen, CARMEX ( Caribbean en Mexico) en SAMEAST (South America East) waarbij de premie meer dan verdubbeld en het eigen risico ook. Zelfs de US valt in deze premiecategorie. Maar wat moet je? Niet verzekeren blijft altijd een risico. Het stel dat wij in Mindelo hadden ontmoet lagen daar met een ontmaste boot. Het verhaal gaat dat zij al eerder een gebroken voorstag hadden. De mast bleef overeind en er was weinig schade. De verzekering keerde de voorstag uit en de eigenaar besloot voor de zekerheid de gehele tuigage maar te vervangen op eigen kosten. De daarop volgende reis gaat de mast in lichte, 10 knopen wind en weinig zeegang, condities overboord omdat de tuigage het begaf. Slecht werk van het bedrijf natuurlijk maar de eigenaar valt niets te verwijten. Hij heeft juist gehandeld door alles te laten vervangen. Ze hebben een noodmast kunnen optuigen en zijn doorgevaren. Hebben geen sleep- of bergingskosten gehad die ontzettend hoog kunnen oplopen. Geraamde kosten waren nu 55.000,- euro, nieuwe mast, vallen, verstaging, apparatuur op de mast, transportkosten, havengelden, ga zo maar door. De  verzekering keerde gelukkig uit want anders is het einde reis! Het kan zo maar gebeuren! Bij mij is voor vertrek uit Nederland ook alles vervangen op de mast, zeilen, verstaging, apparatuur, enz, maar heb al genoeg foutjes ontdekt in de verstaging, gelukkig in een vroeg stadium zodat ik het kon verhelpen. Het hoge eigen risico begrijp ik wel, er zijn genoeg mensen die alles claimen en dan klagen dat de premie zo duur is terwijl zijzelf de kosten opdrijven ten nadelen van ons. Dus toch maar premie betalen!

Het kost soms moeite om de berichtjes binnen te halen of te versturen. Ook het praten met andere stations (zeilboten) is de ene dag beter dan de andere. Dit ligt aan de propagatie, het verschijnsel dat de radiogolven zich niet recht over het wereld-oppervlak verplaatsen maar afbuigt met de aarde mee, of juist bounced tussen de aarde en een luchtlaag. Ook de maan of planeten kunnen hiervoor gebruikt worden. Daarvoor zit er een programma ingebouwd die de beste propagatie (lees frequentie) tussen 2 objecten kan berekenen rekening houdend met hoek, tijdstip, afstand, zonnevlekken, ed.  Het vreemde is dan ook dat Las Palmas, het station dat het dichtstbij ligt en perfectie propagatie heeft op bijna alle frequenties gedurende de gehele dag nooit verbinding kan maken. Ws de energierekening niet betaald?

Om te kunnen emailen of GRIBfiles ( weerkaartjes) opvragen gebruiken we een Pactor 4 Modem. Dit is de snelste Pactor modem op dit moment en als de verbinding goed is duurt het enkele minuten om een paar kB binnen te halen binnen te halen maar je kan er ook uren mee bezig zijn. Dan moet er voortdurend naar een ander station worden gezocht. Het meest betrouwbare station tot nu toe, ondanks de grote afstand, is HB9AK in Cham, Zug, Duitsland op een afstand van 3500 Nm. Hiervoor moeten we dan wel tot de avonduurtjes wachten ivm de beste propagatie. Hiermee is dan ook verklaard waarom jullie meestal het verslag zo laat krijgen of soms helemaal niet terwijl aan onze kant uiterste best wordt gedaan om deze eruit te sturen.

Daarom ook lieve mensen, kan ik niet genoeg benadrukken dat emails geen automatische handtekeningen, banners ed mogen hebben. Dat vertraagt, zoniet verstopt, al onze emailverkeer. Je mag A4 vellen vol schrijven, alleen maar leuk en dat zijn niet veel kB’s maar stuur aub geen foto’s mee!

Zeilvoering: Uitgeboomde Genua over SB

Het weer;

Wind: Moderate breeze NE 17 – 21 knopen, 5 Bf, uitschieters naar 6,

Sea: Rough, 2,5 tot 4 meter schuin van BB achterin,

Weather:  = Cloudy, 6/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1016 hpa,

Air: 34  Celsius,

Temperature inside: 29 Celsius,

Humidity inside: 78 %

Sea: 26,9 Celsius,

Course: 252,

SOG:  6,0 knots,

Distance done so far: GPS  1312 Nm,

Distance to go: 588 Nm,

Today:  144 Nm,

ETA: Paramaribo, 4th June 2018

Sealife: Vliegende vissen, zeevogels, hele plukken drijvend zeewier.

Comments are closed.