browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Atlantische oversteek, Tuesday 29 May 2018

Posted by on 22 juni 2018

Vannacht rond 02:00 local time = 04:00 UTC dus officieel over de helft (950Nm) van de langste tocht van ASHA op zee, zowel voor de boot als Loes. (Asha).

Tevens hebben we ons dagrecord (152Nm) verbroken en dat alleen op Genua! Ik hoop dat er nog veel records achteraan komen. Zou kunnen met de Parasailor maar die waag ik daar nu liever niet aan, het moet allemaal wel heel blijven en het gaat hard genoeg zo!

We hebben nu ook 25,5 graden zeewater wat geen record is want heb al hoger gehad op de Gambia Rivier maar is wel heel lekker. We zullen nog even moeten wachten met zwemmen want we leggen de boot niet stil. Sterker nog, ik zou van Asha een verbod krijgen, niet dat ik daar wat mee doe want ben eigenwijs, om te zwemmen bang dat ze is voor haaien en ander gespuis dat mij wil eten. Het zal eerder het idee zijn dat ze zonder mij de reis zou moeten voortzetten! Haha. Ik zal het moeten doen met een puts water over mijn body.

Wat minder is, is dat de temperatuur in de boot ook oploopt want wordt bijna niet meer gekoeld door het zeewater, ook de koelkast en vriezer zullen harder moeten gaan werken maar vooralsnog geen problemen. Ook de service accubank die in de bilge staat heeft nu een temperatuur van 30 graden tijdens het laden. Maar dit is stukken beter dan in de machinekamer naast de motor waar de temperatuur kon oplopen naar 50 graden zoals hiervoor waardoor ik in 3 jaar tijd door mijn dure Victron AGM (Absorbed Glass Mat) accubank (880Ah) heen was. De service accubank heb ik in Las Palmas dan ook vernieuwd en een andere plaats gegeven, nu in de bilge boven de kiel waardoor ik een speciale maat accu nodig had, nu Fullriver 4 x 6 Volt 335Ah per stuk wat 670 Ah maakt bij 12 Volt, had nog wel zwaarder gewenst maar moet er ook plaats voor hebben. Hierop aangesloten zijn ook de boegschroef en de ankerlier maar deze zijn op hun beurt alleen te gebruiken als de motor draait. De motor heeft een aparte AGM accu zodat we altijd kunnen starten als de servicebank leeg is.

 

Zeilvoering: Uitgeboomde Genua over BB

Het weer;

Wind: Moderate breeze NE 17 – 21 knopen, 5 Bf, uitschieters naar 6,

Sea: Rough, 2,5 tot 4 meter schuin van SB achterin,

Weather:  = Cloudy, 6/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1018 hpa,

Air: 35  Celsius,

Temperature inside: 29 Celsius,

Humidity inside: 78 %

Sea: 25,5 Celsius,

Course: 252,

SOG:  6,3 knots,

Distance done so far: GPS  1016 Nm,

Distance to go: 884 Nm,

Today:  152 Nm,

ETA: Paramaribo, 4th June 2018

Sealife: Vliegende vissen, zeevogels, hele plukken drijvend zeewier.

Comments are closed.