browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Day 3, Tuesday 06 March,

Posted by on 22 juni 2018

We motorzeilen sinds onze laatste update en sinds de laatste 8 uur is de wind helemaal weg dus motoren we zonder zeilen.

Ik was voornemens de Parasailor, ons nieuw verworven lichtweerzeil met een vleugelprofiel er in,  te zetten maar ook dat gaat zelfs niet.

De waterlekkages zijn nu nog minimaal, de watertank komt op een niveau waarbij het water liever in de tank blijft dan er uit klotst en de uitlaatdoorvoer van de kachel heb ik van buitenaf van een houten prop voorzien zodat er geen water  meer  in kan. Het resterende water zit in de dubbele bodem die zijn weg naar het putje nog niet heeft gevonden. Soms hoor je de pomp, en bilgealarm, nog bijspringen om het beetje water wat zich heeft verzameld uit te pompen.

Asha begint lekker op te knappen en we komen langzaam in een ritme… Van een echt wachtsysteem kunnen we nog niet praten maar ik krijg nu wel de gelegenheid om even bij te slapen.

Het weer ten 12:00 uur UTC;

Wind: Light breeze, 5 knots, 2 Bf,

Sea: Slight, 0,5 – 1,25 m,

Weather: c = cloudy, 7/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Air: 27 Celsius, vannacht 19 graden

Sea: 19,7 Celsius,

Course: 213,

Speed: 5 knots

Distance done so far: 229 Nm,

Distance to go: 767 Nm,

Today:  133 Nm.

Sealife: gisteren dolfijnen voor de boeg en vandaag een Jan van Gent vlgns Asha en 2 kleine zwarte vogeltjes.

Verder niets te melden.

Comments are closed.