browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Day 4, Wednesday 07 March,

Posted by on 22 juni 2018

We zeilen weer na onze laatste update, we probeerden het gisteren met de Parasailor maar de wind was zo weinig dat die zelfs elke keer inviel en dan ook tegen de mast. Het vleugelprofiel wat wordt bijeen gehouden door talloze hele dunne lijntjes die dreigden rondom ons radar te wikkelen en als dat gebeurt is het leed niet te overzien dus maar weer snel naar beneden, maar al met al wel een goede oefening.

2 uur later was de wind 2 knopen toegenomen  zodat ook de windgeneratoren draaiden en opnieuw geprobeerd, nu stond hij mooi en voor het eerst zeilden we op de nieuwe Parasailor. Vanmorgen net toen ik naar bed toe was shifte de wind en kon er weer uit om de Parasailor te gijpen, dit gaat vrij gemakkelijk met 4 schoten. Ik hoef er de kuip niet voor uit, alle lijnen zijn naar de kuip geleid. En je leest het goed, we hebben de Parasailor vannacht laten staan , dit kan alleen bij stabiel weer zoals nu want je wilt s ’nachts niet verrast worden door harde wind. Vanavond halen we hem voor de nacht weg, er wordt voor de nacht 5BF verwacht, dat schiet wel lekker op maar dat gaat net zo goed op de uitgeboomde Genua en wel zo veilig.

Er zit nog steeds wat water in de dubbele bodem die zijn weg naar het putje nog niet heeft gevonden. Soms hoor je de pomp, en bilge-alarm, nog bijspringen om het beetje water wat zich heeft verzameld uit te pompen.

Asha begint steeds beter op te knappen en ik kan wat bijslapen. Er komt systeem in hoewel we nog geen afgesproken tijden hebben.

Gisteren even lekker gedouched op het achterdek na alle inspanning. Watermaker heeft nog niet gedraaid, we zijn zuinig met water en wil SB tank ook niet te ver vullen ivm de lekke mangaten.

Het weer ten 12:00 uur UTC;

Wind: Light breeze, 10 knots, 3 Bf,

Sea: Slight, 0,5 – 1,25 m,

Weather: bc = Sky partly clouded, 1/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1018 hpa,

Air: 22 Celsius, last night 17 graden,

Temperatuur inside: 22 Celsius,

Humidity inside: 74 %

Sea: 19,7 Celsius,

Course: 200, na het gijpen, eerst waren we wat meer west gevaren en kruipen nu terug richting de koerslijn

Speed: 5 knots

Distance done so far: 358 Nm,

Distance to go: 631 Nm,

Today:  129 Nm.

ETA: 12th of March morningtime,

Sealife: Dolfijnen, Jan van Gent en nog steeds kleine zwarte vogeltjes.

De hengel staat uit met een rode lure, helaas geen rose aan boord Rob, wel Rosé maar daar wachten we even mee.

Comments are closed.