browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Day 5, Thursday 08 March,

Posted by on 22 juni 2018

We hebben de Parasailor de nacht zonder problemen kunnen laten staan , na een weer-update besloten om deze voor de volgende nacht rond 18:00 uur weg te halen, er zou wat meer wind komen. Dat werd 15:00 vanwege dat de wind zover af was genomen dat zelfs de Parasailor telkens in viel en heb geen zin om de mast in te moeten vanwege een lijntje van het vleugelprofiel wat zich om mijn radar kan wikkelen. Na het bergen van de Parasailor wat vlot verliep de Genua uitgeboomd, dat geeft veel meer rust voor de wind varend.

Dat heeft heel goed uitgepakt , na 18:00 kwam de wind weer terug en heeft de hele nacht en bij dit schrijven nu nog tot zo’n 23 knopen gewaaid . Enkel is vanmorgen de windrichting gedraaid zodat ik naar het voordek moest om de boom de andere kant weer uit te bomen.  Dat viel nog niet mee om 5,5 meter aluminium boom in je eentje in bedwang te houden met een swell van 3 a 4 meter. Heb dus wat extra voorzorgsmaatregelen genomen met extra lijnen. Net toen ik klaar was om de Genua weer uit te vieren zag ik dat de boom ook nog achter de babystag langs moest en de hele procedure kon worden herhaald. Nu staat de Genua uitgeboomd met halve wind, niet ideaal en niet nodig maar de wind was nog verder doorgedraaid ik heb nu ook geen zin om deze te bergen, de verwachting is dat de wind straks weer naar het Noorden loopt en dan heb ik die boom weer nodig plat voor het lapje, zeker met deze swell. Anders wordt je gek van het geklapper van het zeil en gedreun door het schip wat niet goed is voor het materiaal maar ook niet voor mijn gemoedsrust. Als ik naar het voordek ga is Asha in de kuip om mij in de gaten te houden en te assisteren met lijnen vanuit de kuip.

Het weer ten 12:00 uur UTC;

Wind: Strong breeze, 23 knots, 6 Bf,

Sea: Rough, 2,5 – 4 m,

Weather: bc = Sky partly clouded, 3/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1015 hpa,

Air: 20 Celsius, last night 18 graden,

Temperatuur inside: 22 Celsius,

Humidity inside: 80 %

Sea: 19,3 Celsius,

Course: 175, voor het eten even met de zee en wind mee gelegen waardoor we weer verder van de koerslijn af zijn gevaren

Speed: 6 knots

Distance done so far: 495 Nm,

Distance to go: 493 Nm,

Today:  137 Nm.

ETA: 12th of March morningtime,

Sealife: wat vogels

De hengel gaat s’nachts naar binnen, niets gevangen en nu ook niet uit gezet ivm het weer.

Comments are closed.