browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Day 6, friday 09 March,

Posted by on 22 juni 2018

De hele dag hebben we gevaren op alleen de uitgeboomde Genua. De wind is weer uit de goede voorspelde hoek gaan waaien zodat de Genua beter zijn werk kan doen. De wind varieert in sterkte van 12 tot 20 knopen uit het NNO. Eigenlijk is het geen Genua maar meer een Kotterzeil omdat deze hoog opgesneden is, dat heeft als nadeel dat je minder oppervlakte hebt maar als voordeel dat er geen golven in kunnen slaan waardoor deze zou kunnen scheuren en bijkomend voordeel is dat je er altijd onderdoor kan kijken, zelfs als je schuin ligt. Met dank aan het advies van SuperSail Store die voor mij de zeilen heeft gemaakt. Vanochtend is de wind afgenomen tot een steady 12 knopen en dat is te weinig voor de Genua alleen dus het grootzeil erbij gezet, dat scheelt en nu doen we nog zo’n 4 knopen door het water. De stroom helpt ons ook mee de goede kant op waardoor het behoud al snel zo’n knoop meer kan zijn.

We werden vannacht opgeroepen door een schip maar telkens als ik de marifoon wilde bedienen om te beantwoorden viel die uit , dus eerst maar eens op zoek naar de reden daarvan. Tegelijkertijd de handmarifoon aangezet om te kunnen communiceren als scheepvaart dichterbij zou komen. Instrumentenpaneel los geschroefd om te kijken of er geen los contact was. Dat was niet het geval, toen de batterijspanning bekeken, die was nog 12 volt hoewel de capaciteit was nog maar 56%. Dus motor gestart om stroom te draaien en toen kon ik weer communiceren. Het bleek dat er een survey schip een kabel sleepte van 6 mijl lang en die vroeg me of ik stuurboord uit kon om achterlangs te gaan. Dat zou normaal gesproken geen probleem zijn maar nu had ik de Genua uitgeboomd en dat zou betekenen dat de boom er uit moest. Gevraagd of ik niet BB uit voorlangs kon en dat kon mits ik vaart harder kon lopen. Aangezien ik toch stroom wilde draaien daar voor gekozen en al motorzeilend ruim voorlangs gegaan. Later op de dag heb ik ontdekt dat de schakelaar in het instrumentenpaneel een spanningsval heeft van een halve volt bij inschakelen van de marifoon. Dat is dus de boosdoener en kan ik nu niet oplossen. Dat gebeurt straks wel voor anker liggend. Ik weet nu dat als ik de marifoon wil gebruiken ik de motor moet starten voor voldoende spanning om de spanningsval op te vangen. Volgen de niet-techneuten het nog?

Het weer ten 12:00 uur UTC;

Wind: Moderate breeze, 11-16 knots, 4 Bf,

Sea: Moderate, 1,25 – 2,5 m,

Weather: b = Blue sky, 0/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1014 hpa,

Air: 23 Celsius, last night 18 graden,

Temperatuur inside: 22 Celsius,

Humidity inside: 74 %

Sea: 19,2 Celsius,

Course: 174,

Speed: 5 knots

Distance done so far: 616Nm,

Distance to go: 365 Nm,

Today:  121 Nm.

ETA: 12th of March,

Sealife: niets meer gezien, hoewel….nu gaat het gerucht dat er aan boord van de ASHA een killermachine is.  Ik verdenk BB windgenerator want gistermiddag lag er een onthoofd vogeltje op de zonnepanelen. Dat verklaart ook de veertjes op het dek. Verder vannacht een klap tegen de sprayhood en toen zag ik een vliegende vis op de sprayhood liggen. We eten dus vis vandaag, hengel niet uit, toch vis. Haha. De vis is niet gegeten, toch te klein bevonden en hangt nu als lokaas achter de boot voor wellicht een grotere. Andere hengel ook opgetuigd ( = 2 x meer kans), en die voorzien van zelfgemaakte blauwe lure van tandpasta tube. ( blauw is de kleur zegt Franz en die kan het weten want is meester visser). Met 1 hengel had ik overigens wel beet, een stuk bindplastic voor kartonnen dozen dat maar weer eens aantoont dat er steeds meer plastic in de oceanen terecht komt.

De eerste vliegen zijn gesignaleerd, dat betekent vanaf nu vitrages voor de slaaphutten.

Comments are closed.