browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gambia, Saturday 17 March,

Posted by on 22 juni 2018

Momenteel varen we up-river de Gambia. We zijn vroeg vertrokken op de kentering van het tij om maximaal te profiteren van de meegaande stroom. Vanmiddag zullen we een ankerstop inlassen wanneer het tij tegen keert. Dan kan ik weer wat klussen.( je moet het wel leuk vinden, lol)

Vwb de bekabeling moet ik nog 2 draden trekken van de hoofdschakelaars naar de zekering, die zijn nu nog te dun maar heb er 1 aan boord en de andere leg ik wel dubbel voorlopig. Dat doe ik op een rustig moment wel.

Andere zorg is nu de regelaar van de zonnepanelen, we hebben 500 Watt aan boord en daarmee zou ik in deze zon zelfvoorzienend moeten zijn maar helaas, de regelaar is er mee gestopt, er lijkt een los contact te zitten in de kast. Nu varen we nog elke dag op de motor en dan zijn de accu’s wel vol maar op de ankerplaats hebben we 2 x per dag de motor moeten laten draaien voor de accu. Ook dit op een rustig moment oplossen.

Water maken lukt niet meer, gisteren en daarvoor op de ankerplaats konden we met opkomend tij nog watermaken. Gisteren op tijd gestopt en gespoeld voordat het te zanderig werd. Helaas is op de Happy Hour de watermaker zelf gestopt, vermoedelijk  en hopelijk een vervuild filter.

Ik heb de hengel nog uit met een kunstvisje maar tot nu geen resultaat.

Er zwemmen grote dolfijnen in de rivier maar deze spelen niet met onze boeggolf, ze gaan gewoon aan de kant voor je. Verder zien we veel Pelikanen in de mangroves zitten en rond vliegen. De rivier is nog breed, verder is er nog niet veel te zien.

Comments are closed.