browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Union Island, 10 December 2018

Posted by on 29 juli 2019

Het was slechts een dik uurtje varen naar Union, het eerste eiland van de Grenadines vanaf het zuiden gezien. We hebben in Clifton Bay ons anker laten zakken in 7 mtr water net achter de moorings die gelegd zijn pal achter het rif. Hier lagen we mooi beschut tegen de golven maar met vrije wind voor de windgeneratoren die lustig de Amperes in de accu’s pompten. Hier moesten we inklaren voor de Grenadines en dat konden we doen op het vliegveld. Normaal gesproken zou dat ook in het kantoortje kunnen bij de haven maar de dienstdoende ambtenaar was er vandaag niet. Geen probleem, het was maar een klein stukje wandelen en eenvoudig gevonden. Net naast de haven ligt nl de landingsstrip voor kleine vliegtuigjes die regelmatig een tussenlanding maakten op het eiland om de nodige toeristen te droppen cq op te pikken. Het inklaren ging vlot na weer een stapel documenten ingevuld te hebben en we mochten ons weer vrij bewegen in deze contreien. We mogen een half jaar blijven maar hebben maar een vaarpermit voor een maand, deze kunnen we verlengen indien nodig.

Zaterdags hebben we een leuke wandeling gemaakt rondom het eiland. De eerste stop die we aandeden was Sparrows Beach-Bar aan de Noordkant van het eiland, hier hebben we iets verfrissend gedronken en al snel kwam er een hond bij ons zitten die maar al te graag aangehaald wilde worden. Dit leek een Golden Retreiver of een bastaard daarvan maar hoorde daar duidelijk thuis. Toen wij opstonden en weg wilden gaan besloot de hond ons te volgen. Asha maakte zich nogal zorgen dat de hond de weg niet meer terug kon vinden en probeerde de hond te motiveren om terug te gaan, ze wilde de hond zelfs terug brengen maar ik zei dat die zijn eigen weg wel kon gaan. Hij was nl vastbesloten om met ons mee te lopen en zo vergezelde hij ons wat ook nog eens gezellig was. We noemden hem Jack ( Sparrows) en zo liepen we verder. Het was nogal warm en we hadden water mee. Jack kreeg ook wat te drinken wat hij dankbaar aannam. Onderweg kregen we complimenten over de mooie hond en we dachten er al aan om hem maar te adopteren.

Jack Sparrow

Onderweg waren er verschillende honden die nogal een kabaal maakten als we langs liepen met Jack maar die stoorde er zich niet aan. Jack leek niet geïntimideerd en liep rustig verder de andere honden verbouwereerd achterlatend. Hij was dan ook een kop groter en geen hond die het aandurfde om de confrontatie aan te gaan, en zo hadden wij ook een mooie escorte. Aangekomen in Frigate Bay in het zuiden besloot Jack zelf even te gaan zwemmen om af te koelen in zee.

Jack moest even afkoelen

Na een aantal uurtjes kwamen we weer aan in Clifton Bay en Asha besloot even te gaan winkelen. Jack ging rustig bij de ingang liggen wachten alsof hij wist dat hij er niet in mocht. Na een aantal zaakjes was het tijd voor een verfrissing en we liepen een trap op naar een bovengelegen bar. Nu liep hij wel mee naar boven en ik dacht al, daar komt herrie van, maar aangekomen bij de bar werd Jack verwelkomd door de eigenaresse en noemde hem ook Jack. Die naam hadden wij dus goed geraden en het bleek dat Jack wel vaker het eiland rond banjerde. Wij gingen op een balkon zitten en Jack kreeg een bak water en kwam gezellig bij ons liggen. Na een half uurtje kwam hij rechtop en wilde even aangehaald worden waarna hij weer ging liggen. Na zo’n 10 minuten stond Jack op, kwam nog even langs voor een haal en daar ging hij weer. Het voelde gelijk erg leeg zo zonder hem. Toen we later bij het dinghy-dock aankwamen zagen we hem lopen achter een ander stel aan. We riepen zijn naam en ja hoor, hij draaide gelijk om, kwam naar ons toe voor nog een laatste knuffel en toen liep Jack weer weg achter het andere stel aan. Het was een heel bijzondere hond en we misten hem nu al.

Janti’s bar

Tegen Sunset hebben we Janti’s Happy Island bezocht voor een cocktail(s) en de zonsondergang. Dit eiland is met de hand gemaakt op het rif door een grote berg conch-schelpen, achtergelaten door de vissers, van het strand weg te halen en te dumpen op zijn locatie. Zo heeft Janti het uitzicht op het strand verbeterd en het rif kunnen ophogen en verder met beton afgewerkt. Er staat nu een bar op voorzien van een windgenerator, zonnepanelen en een benzinegenerator. Janti is hier 15 jaar mee bezig geweest en het resultaat is er naar. De kitesurfers komen hier vlak langs en showen hun kunsten, soms komen ze al vliegend handen schudden boven het terras.

Happy Island

Clifton is erg leuk om aan te doen, weliswaar erg toeristisch maar leuk om te zien en met veel leuke zaakjes om te shoppen. De supermarkten zijn er heel basic en er is niet veel te krijgen maar wat de één niet heeft, heeft de ander misschien wel.

Met Kitesurfer

Zondag 09 Dec. hebben we ons anker eruit gehaald en zijn aan de westzijde van Union in Chatham Bay gaan liggen. Een mooie baai maar verder weinig te doen, maar wel mooi om te hiken. Erg helder water en we hebben weer water gemaakt. Dat doen we eigenlijk bijna elke dag maar soms is het water te troebel of liggen we te dicht bij de kust of tussen andere boten dat we dan even overslaan.

Chatham Bay

Hier het uitzicht op Chatham Bay vanaf de berg tijdens het hiken.

Comments are closed.