browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sunday 08 April 2018

Posted by on 22 juni 2018

Vandaag en kort verslagje, de wind is meer dan de gribfiles aangeven en wel soms 2 Bf. Dat maakt het aan boord niet fijner op. De nacht ervoor had ik niet geslapen omdat Asha niet over kon nemen en enkel s’ochtends heb ik even 3 uur geslapen. Deze nacht was nog heftiger en ik heb Asha geprobeert te motiveren een paar uurtjes wach te houden maar het arme kind begon direct weer met kotsen. Ik heb haar na een half uurtje waarin ze me telkens nodig had maar weer naar beneden gestuurd. Nu kon ik 2 dingen doen, de wekker op telkens 20 min zetten of de s’middags uitgeprobeerde bijlig manoeuvre toepassen. We hebben geen haast en ik ws op dus de boot bijgelegd en naar bed gegaan. S’Nachts zijn er 2 x brekers, bakken water, over de boot geslagen, de wind gierde en de golven waren hoger dan 4 meter. Het kon me niet deren, ik was moe en wilde rust. Evengoed 3 x eruit gegaan om alles te controleren maar de boot lag goed, die stuurde zichzelf zo en scheepvaart was nog ver weg. Zo hebben we gelegen tot 07:00 uur waarna ik weer onder zeil ben gegaan. (dat zeg ik verkeerd), waarna we weer zeilend verder zijn gegaan. Anders lijkt het alsof ik weer ging slapen. Slaap had ik nog genoeg want de boot rolde toch wel aardig en dan hoor je weer allemaal andere geluiden. Tijdens de 8 uur bijliggen zijn we 5,5 mij noordoostelijk verplaatst, dat maken we in een uurtje goed maar niet de tijd dat we niet zeilden. Vanavond ga ik weer slapen maar dan laat ik de boot zwaar gereefd doorzeilen. We zijn inmiddels uit de gebruikelijke scheepvaartroutes dus durf ik nu wel te slapen voor korte stukjes van 2 uur.

We hebben weer lekkage van de doorvoer van de heteluchtkachel. Ik was er al bang voor want kon enkel een klein randje kit leggen.

Zeilvoering: Grootzeil gereefd en Genua gereefd,

Het weer ten 12:00 uur UTC;

Wind: Fresh breeze 17 – 21 knopen, 5 Bf, vannacht dus Strong breeze, 22 – 27 knopen, 6 Bf

Sea: Rough, 2,5 – 4 m, met uitschieters naar 5 meter,

Weather: b = Blue sky, 1/8 ( dit cijfer wil zeggen de hoeveelheid bewolking verdeeld in 8/8, waarbij 0/8 geen en 8/8 zwaar bewolkt is)

Barometer: 1008 hpa,

Air: 28  Celsius,

Temperature inside: 26 Celsius,

Humidity inside: 75 %

Sea: 20,6 Celsius,

Course: West noordwest

SOG: 5 knots

Distance done so far: GPS 205  Nm,

Distance to go: – 235 Nm to Baia de Palmeira Sal,

Today:  93 Nm,

ETA: Tuesday

Sealife:  none

Comments are closed.